Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikor használjunk hűtőházi címkét?

Mi a gond a normál címkékkel?

Átlagos körülmények között a normál címkék tökéletesen ellátják a feladatukat. Olcsó és költséghatékony megoldást jelenthetnek a mindennapos termékjelölési feladatok ellátásában. Viszont hidegebb környezetben - mondjuk egy hűtőházban - már nem ragadnak, leválhatnak, a rajtuk található információ elmosódhat vagy meg is semmisülhet. Ez pedig nagy gondot jelenthet akár a kereskedelemben, akár a logisztikában, akár a gyártásban tevékenykedik. 
A címkéken ugyanis sokféle információ megjeleníthető: vannak a termékek jelölésének törvényben meghatározott kötelező elemei (megnevezés, összetétel, tömeg, egységár), továbbá tartalmazza a vonalkódot is. Jelentős szerepe lehet a marketing tevékenységben, könnyen válhat a brandépítés eszközévé. Ha ezek közül bármelyik is elvész a nem megfelelő címkealapanyag miatt, annak Ön látja majd a kárát. 

A hidegbe hűtőházi címke kell!

Mondjuk egy olyan, amilyen a webáruházunk kínálatában is megtalálható TEZEKO hűtőházi direkt termál címke, ami -30 °C és +80 °C között is megállja a helyét. Ezeknek az alacsony hőmérsékletet is tűrő címkéknek a ragasztója jól viseli a hűtést/fagyasztást, valamint a párát. Sőt! Az olvadás-fagyasztás folyamatának is ellenáll, ezért javarészt a hűtőházban, a csemege vagy mirelit pultokban tartott termékek jelölésére, esetenként laboratóriumi feladatok ellátására alkalmazzák.
A hűtőházi címkék a nedves, hideg környezetben sem rongálódnak meg, nem engedi el az anyagot a ragasztó. A felragasztási hőmérsékletük a felhasznált ragasztó típusától függően -80 C° is lehet, de az átlagos hőmérséklet is -40 C° és +70 C° közé tehető. Nem kell attól tartania, hogy a felragasztott öntapadós etikett “önálló” életet kezdve leválik - a tartás biztos és stabil marad extrém körülmények között is.

Hogyan határozzuk meg a felhasználási körülményeket? 

A felhasználási körülmények meghatározása a megfelelő ragasztó kiválasztásánál játszik óriási szerepet. Teljesen más ragasztó kell egy normál hőmérsékletű termék címkézéséhez, amely majd csak a csomagolás után kerül a hűtőházba, és ott éri el a tárolási hőmérsékletét, ahogy más ragasztót kell alkalmazni akkor is, ha a termék már eleve fagyasztott/hűtött állapotban van. 

Ahhoz, hogy a megfelelő hidegtűrő ragasztót kiválaszthassa, a következő kérdésekre kell tudnia a választ:

  • Milyen hőmérsékleti körülmények között történik a címkézés?
  • Milyen hőmérsékletű a termék, amit címkézni fog?
  • A ragasztás pillanatában száraz, párás vagy nedves a termék felülete?
  • Mi lesz a címke tervezett élettartama?

Milyen előnyökkel jár a használatuk?

A hűtőházi címke lehet tekercses etikett címke vagy íves etikett címke. A címke alapanyaga lehet papír, műanyag és thermo alapanyag. 

Főbb előnyeik:

  • A párának, nedvességnek tökéletesen ellenállnak.
  • Jól viselik a hűtést, fagyasztást.
  • Fokozottan ellenállnak az esetleges mechanikai sérüléseknek is.
  • Nem károsodnak akkor sem, ha többször felolvadnak-lefagyasztódnak.
  • Extrém hőmérsékleten is tartós és időtálló jelölést tesznek lehetővé.
  • Alkalmazhatóak az élelmiszeriparban, laboratóriumokban, a raktározásban, valamint a kereskedelemben egyaránt.

Reményeink szerint sikerült Önt tájékoztatni a hűtőházi címke használatának jelentőségéről. Amennyiben további kérdései lennének, keresse munkatársainkat elérhetőségeink valamelyikén! Készséggel segítünk a választásban!

 

Kérjen ajánlatot etikett címkére!

 

Ennyi aktív vásárló választott minket címke gyártáshoz!